Uratarinat

Caritas työllistää satoja nuoria Oulun seudulla

Monipuolisia palveluasumisen, kuntoutuksen ja kotihoidon palveluita tarjoava yritys Caritas työllistää monia nuoria Oulun seudulla.

– Joulukuun palkkahallinnon tietojen mukaan meillä on kirjoilla 252 alle 30-vuotiasta työntekijää, kertoo Caritaksen henkilöstökoordinaattori Hanna-Riikka Pöppönen.

Caritas tekee uusia työntekijöitä rekrytessään tiivistä yhteistyötä muun muassa Oulun seudun oppilaitosten kanssa. Pöppösen mukaan he ovat myös työllistäneet nuoria muun muassa Business Oulun, Valmennuskeskus Publicin ja Nuorten ystävien työllistämisprojektin kautta.

– Teemme myös TE-toimiston kanssa yhteistyötä lähes viikoittain. Nyt syksyn aikana olen ollut hirveän iloinen siitä, että olen löytänyt sieltä erään avuliaan henkilön, jonka kanssa olen näitä rekryjä hoitanut, iloitsee Pöppönen.

Yritykseen on palkattu TE-toimiston kautta heinäkuun jälkeen yhteensä viisi työntekijää.

Kunnon perehdyttäminen sitouttaa työhön

Pöppösen mukaan Caritaksella panostetaan nuorten hyvään perehdyttämiseen työhön.

– Hyvä perehdytys auttaa nuorta oppimaan työtehtävät nopeammin ja sitoutumaan työhönsä. Myös palautteella ja kannustamisella on iso merkitys.

Caritaksella nuorille pyritään antamaan monipuolisia tehtäviä, jotta he oppivat uusia taitoja. Pöppösen mukaan tämä säilyttää osaltaan nuorten mielenkiinnon työtehtävää kohtaan.

– Tehtävien vaativuus ja työntekijän osaaminen tulee olla tasapainossa. Nuoret työntekijät arvostavat usein sitä, että he voivat kehittää osaamistaan ja edistää työuraansa.

Vaikka yritys onkin Oulun alueella jo suhteellisen suuri työllistäjä, niin Pöppösen mukaan he tarvitsevat jatkuvasti uutta työvoimaa palvelujen kysynnän kasvaessa ja vaihtuvuuden vuoksi.

– Seuraavan kymmenen vuoden aikana meiltä jää vanhuuseläkkeelle 76 työntekijää. Tarjoamme erilaisia työsuhteita nuoren elämäntilanteen mukaan. Palkkaamme nuoria toistaiseksi voimassa oleviin sekä määräaikaisiin tehtäviin. Myös osa-aikatyö on meillä mahdollista. Samoin meillä on jatkuva tarve keikkatyöntekijöille.

Vinkkejä työnhakuun

Pöppönen antaa hyviä vinkkejä Oulun seudun nuorille työnhakijoille. Muun muassa työhakemuksen tekemiseen kannattaa hänen mukaansa satsata.

– Odotamme totuudenmukaista ja positiivista kuvaa työnhakijasta. Kannustammekin hakijaa tuomaan parhaat puolensa ja persoonansa rohkeasti esiin. Parin rivin hakemukset eivät välttämättä ole vakuuttavia, hakemuksen tekemiseen kannattaa nähdä vaivaa. Mikäli nuori saa haastattelukutsun, paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin.

Itse haastattelutilanteessa Pöppösen mukaan pieni jännitys ei haittaa. Se on hänen mielestään merkki siitä, että hakija on oikeasti kiinnostunut paikasta.

– Innostunut ja oppimiseen valmis asenne on meidän mielestämme tärkeä. On myös hyvä, että osaa perustella, miksi juuri minä olisin motivoitunut ja innokas tehtävään. Henkilö, jolla on asenne ja motivaatio kohdallaan, saa paljon enemmän aikaiseksi ja on nopeampi oppimaan kuin sellainen, joka haluaa tehdä vain ”jotain”.

Pienillä asioilla on Pöppösen mukaan suuri vaikutus. Työnantajan mieleen jäävät jämäkkä kädenpuristus ja ryhdikäs olemus.

– Myös täsmällisyys ja siistit vaatteet kertovat, että hakija on tosissaan liikenteessä.

Apua työnhakuun?

Näin onnistuin
työnhaussa

Mitä, missä, milloin?