Uratarinat

Oma-aloitteisuus toi Hannalle työpaikan

Hanna Tiilikainen, 20, on työskennellyt jo viisi vuotta kahvila- ja ravintola-alan yritys Antellissa Oulussa. Antell on vuonna 1880 perustettu oululainen perheyritys, joka työllistää valtakunnallisesti ympäri Suomea olevissa ravintoloissaan yli 500 henkilöä.

– Aloitin kesätyöntekijänä noin viitisen vuotta sitten ollessani vielä peruskoulussa. Työskentelin yrityksen kahvilassa Oulun keskustassa aina silloin tällöin ensimmäisen kesäni jälkeen. Vuonna 2017 aloin työskennellä siellä osa-aikaisena.

Tiilikainen oli oma-aloitteinen hakiessaan Antellilta kesätyöpaikkaa.

– Kävin kysymässä yrityksen pääkonttorista Oulusta, että pääsenkö töihin ja pääsin.

Antell työllistää paljon nuoria, erityisesti ravintola-alan osaajia. Nuoret ovat pidettyjä ja he tuovatkin positiivista menoa työyhteisöön.

– Varsinkin kahviloissa on kesäisin töissä nuorta väkeä, Tiilikainen kertoo.

Nuoret hakevat ahkerasti töitä

Antellilla on jatkuvasti paljon nuoria työharjoittelussa eri oppilaitoksista ympäri Suomen. Osa nuorista jatkaa työsuhteessa harjoittelun jälkeen. Nuoret laittavat Tiilikaisen mukaan hakemuksia paljon myös itse sähköpostilla ja soittelevat kyselläkseen töitä. Kaikki Antellin avoimina olevat työpaikat ilmoitetaan te-palvelut.fi-sivustolle.

– Myös Antellin oman sivun ja TE-toimiston kautta tulee paljon hakemuksia. Tällä hetkellä nuoret hakevat ahkerasti töitä, sillä kesärekryt ovat alkamassa.

Tiilikaisen mielestä Oulun seudulla on kova kilpailu työpaikoista. Ravintola-alalta löytyy silti töitä niin nuorille kuin kokeneemmillekin työntekijöille.

– Kyllä niitä työpaikkoja tällä alalla on. Nuoret tekevätkin paljon ravintola-alan töitä Oulun seudulla.

Oma persoona esiin hakemuksissa

Tiilikainen kehottaa nuoria tuomaan rohkeasti hakemuksissaan oman persoonansa esiin. Myös aktiivisuus kannattaa, eli työnantajaa voi mennä tapaamaan kasvokkain. Etukäteen kannattaa miettiä, millaisen mielikuvan haluaa itsestään työnantajalle jättää.

– Kannattaa näyttää, että on innokas oppimaan uutta! Jos tulee Antellille työharjoitteluun, sen aikana kannattaa näyttää oma osaamisensa, Tiilikainen vinkkaa.

 

Apua työnhakuun?

Näin onnistuin
työnhaussa

Mitä, missä, milloin?