Uratarinat

Taxivirpi etsii jatkuvasti uutta työvoimaa

Pitkään Oulussa toiminut perheyritys Taxivirpi etsii jatkuvasti uusia työntekijöitä ja onkin jo ehtinyt työllistää monta nuorta. Yritys toimii osana valtakunnallista Fixutaxi-brändiä, ja on keskittynyt pääasiassa henkilökuljetuksiin.

– Ala on sellainen, että periaatteessa rekryämme koko ajan uusia työntekijöitä, kertoo yrittäjä Markus Virpi.

Viimeisen kahden vuoden aikana yritys on kasvanut siinä määrin, että uusia nuoria työntekijöitä on palkattu töihin kymmenittäin. Alalla on myös Virpin mukaan iso työvoimapula, joten he ovat joutuneet käyttämään vähän erikoisempiakin rekrytapoja.

– Olemme rekrynneet uusia työntekijöitä käyttäen apuna TE-toimistoa ja rekrytointifirmoja. Olemme ilmoittaneet työpaikoista Facebook-ryhmissä ja olemme käyneet myös oppilaitoksissa verkostoitumassa opiskelijoihin ja kertomassa samalla työpaikoista.

TE-toimistosta yrittäjä on saanut aina apua, kun sitä on tarvinnut. Virpi haluaa antaa toimistolle hyvää palautetta ansaitusti.

– Olen erityisen kiitollinen TE-toimiston myönteiseen suhtautumiseen silloinkin, kun yritys kasvaa ja kehittyy nopeasti ja vaikka monet prosessit olisivatkin kesken. Siinä tarvitaan molemminpuolista joustoa ja hyvää kommunikaatiota, sekä ymmärrystä ja pitkäjänteisyyttä kehittää prosesseja.

Nuorissa työntekijöissä elää usko tulevaisuuteen

Taxivirpi on kouluttanut alalle kymmenittäin uusia työntekijöitä ja Virpin mukaan he ovat saaneet työyhteisöön pääasiassa hyviä ja tunnollisia tekijöitä. Erityisen hyvänä hän näkee nuorissa tekijöissä uskon tulevaisuuteen, nopean ajatuksenjuoksun ja reippauden. Osalle he taas toimivat työn ohessa välillä elämänohjaajina.

– Joukossa on myös huipputimantteja. Osa nuorista on enemmän valmiita työelämään ja osa puolestaan tarvitsee enemmän elämänhallinnan, raha-asioiden, elämänrytmin ja työelämän pelisääntöjen sekä muiden perusasioiden valmentamista.

Virpin mukaan heille tulee enemmän soittoja työpaikoista kuin kirjallisia hakemuksia. Virpi myös itse pitää siitä, että nuoret soittavat ja kyselevät työpaikoista.

– Soittaminen kertoo minulle aktiivisuudesta ja viitseliäisyydestä. Minä en pyydä kirjallista hakemusta, vaan pyydän käymään. Minua kiinnostaa nähdä, millainen ihminen on kyseessä, ei niinkään ne kirjalliset meriitit. Ihminen pitää kohdata ihmisenä.

Viitseliäisyys työnhaussa vie pitkälle

Virpi antaa nuorille vinkiksi työnhakuun sen, että siihen kannattaa nähdä vaivaa. Samoin omasta elämästä pitää kantaa vastuu. On myös hyvä olla reippaalla asenteella liikkeellä.

– Jos pyrkii menemään aina siitä mistä aita on matalin, tai sitä ei ole ollenkaan, niin tulokset ovat varmasti sen mukaisia. Jos haluaa nähdä vaivaa ja viitsii tarttua toimeen sekä kantaa vastuuta, niin on jo huimat todennäköisyydet pärjätä työelämässä ja mahdollisuudet ovat tulevaisuudessa moninaiset.

Apua työnhakuun?

Näin onnistuin
työnhaussa

Mitä, missä, milloin?