Hyppää sisältöön

Palvelut työnhakijoille

Ekatyö ohjauspalvelu

Valmiina ottamaan seuraavan stepin?
Ekatyö -ohjauspalvelussa saat Nuorten ystävien valmentajan tueksesi selvittämään olisiko työ, koulutus tai vaikkapa työkokeilu sinulle sopiva seuraava askel. Oma valmentaja auttaa sinua kohti tavoitettasi ja voi tulla myös työn tai opintojen alkuvaiheeseen mukaan. Voit tavata valmentajaasi oman aikataulusi mukaisesti enintään 20 tuntia kuuden kuukauden aikana. Ilmoittaudu mukaan täältä!
Lisätietoja löydät täältä

Nuoren ammatillinen kuntoutus

Nuorille suunnattu ammatillinen kuntoutus auttaa sinua selkiyttämään tulevaisuuden suunnitelmiasi. Palveluista voit löytää vastauksia esimerkiksi opiskelupaikan valitsemiseen, tukien saamiseen ja työhön liittyviin kysymyksiin. Lisätietoa Kelan tarjoamista erilaisista vaihtoehdoista näet täältä.

Kenelle kuntoutus on tarkoitettu

Kuntoutukseen voit hakeutua, jos olet 16–29-vuotias nuori, ja tarvitset tukea tulevaisuuden suunnitteluun heikentyneen toimintakykysi vuoksi esimerkiksi tilanteessa, jossa:
  • sopivaa opiskelualaa tai työpaikkaa ei ole löytynyt
  • opiskelu on keskeytynyt tai vaarassa keskeytyä
  • ase- tai siviilipalvelus on keskeytynyt.

Kuntoutukseen hakeminen

Valmennukseen voit hakea ilman lääkärinlausuntoa ja hakemusta soittamalla numeroon p. 020 692 205.

Yhteystiedot, Raahe

Yhteystiedot, Pudasjärvi

Yhteystiedot, Oulu

Yhteystietoja

Tukea

Työllistymiseen voi vaikuttaa moni seikka. Töihin pääsy voi vaatia henkilökohtaista ohjausta, kuntoutumista tai taloudellista tukea. Jos tuntuu siltä, että yksin asiat eivät etene, hae apua meiltä. Mietitään yhdessä sinulle sopivat palvelut.

Kenelle?

Jos pohdit, mikä ammatti sopisi sinulle parhaiten tai mitä sinun kannattaisi opiskella tai harkitset alan vaihtoa, mutta et ole varma mihin ryhtyä, sinun kannattaa varata aika ammatinvalinnanohjaukseen.

Mitä se on?

Ammatinvalinnanohjausta tarjoavat TE-toimiston psykologit ja se on luottamuksellista. Yksittäinen ohjauskeskustelu on noin tunnin mittainen ja keskustelukertoja on yleensä 1–3. Ammatinvalinta ja uraohjaukseen voivat kuulua erilaiset testit ja arviot sekä työ- ja koulutuskokeilu. Lisätietoja työ- ja koulutuskokeilusta saat TE-toimistosta.

Ajanvaraus

Voit varata ajan sähköpostitse osoitteesta [email protected], tai jättämällä yhteydenottopyynnön TE-toimistoon Oma asiointi -palvelussa. Ilmoita ajanvarauspyynnön yhteydessä yhteystietosi, taustatietoja tämänhetkisestä tilanteestasi ja toiveistasi tulevaan.

Työkokeilu

Työkokeilun avulla voit tutustua työelämään, eri työtehtäviin ja ammattialoihin sekä saada apua soveltuvuuden selvittämisessä. Työkokeilun avulla voidaan myös tukea paluutasi työmarkkinoille pitkän poissaolon jälkeen. Työkokeiluun voit lähteä mm. seuraavissa tilanteissa:
  • Sinulta puuttuu ammatillinen koulutus.
  • Alan vaihto on välttämätön joko terveydellisistä syistä tai työmarkkinoiden rakennemuutoksen takia.
  • Olet ollut pitkään poissa työmarkkinoilta joko pitkittyneen työttömyyden tai esim. perhevapaiden vuoksi.
  • Harkitset yrittäjyyttä ja haluat selvittää kiinnostustasi ja soveltuvuuttasi yrittäjäksi.

Mistä paikkoja?

Itsellesi sopivimman työkokeilupaikan saat, kun haet sen itse. Kysy rohkeasti työkokeilupaikkoja suoraan työpaikoilta. Voit tiedustella työkokeilupaikkoja myös TE-toimistosta tai katsoa vapaana olevia paikkoja täältä:

Työkokeilun jälkeen?

Työkokeilussa opit paljon ammattiin liittyviä asioita ja sinulle myös selviää, tarvitsetko lisää osaamista joillain osa-alueilla. Työkokeilun loppuvaiheessa onkin hyvä miettiä, mitä seuraavaksi: haetko opiskelemaan vai olisiko sinun mahdollista työllistyä työkokeilupaikkaasi esim. palkkatuen avulla. Kysy neuvoa jatkosuunnitelmiin, katsotaan mikä olisi sinulle paras vaihtoehto.

Mihin opiskelemaan?

Mitä lähteä opiskelemaan? Missä opintoja järjestetään? Milloin kouluihin haetaan? Tule juttelemaan asiantuntijamme kanssa kaikesta oppimiseen ja opiskeluun liittyvästä. Voimme yhdessä miettiä, mitkä opinnot olisivat sinulle sopivia ja selvittää opintoihin hakemisen. Voimme myös halutessasi järjestää tutustumisia oppilaitokseen. Ota rohkeasti yhteyttä!

Työvoimakoulutus

Ammatillisessa työvoimakoulutuksessa voit saada oman alasi lisä- ja täydennyskoulutusta. Haettavana on usein myös erilaisia RekryKoulutuksia, joissa koulutetaan työntekijöitä yritysten omiin tarpeisiin. Rekrykoulutuksen päättyessä on siis mahdollista saada työpaikka kyseisestä yrityksestä. Pohjois-Pohjanmaalla alkavat työvoimakoulutukset löydät TE-palveluiden koulutushausta.

Etuudet opintojen aikana

Työvoimakoulutuksen ajalta voit saada työttömyysetuutta ja kulukorvausta. Myös omaehtoisten opintojen ajalta voit joissain tapauksissa saada työttömyysetuutta, jos olet yli 25-vuotias työnhakija. Opinnoista sovitaan TE-toimiston kanssa ennen opiskelujen aloittamista. Kysy omista opintojen aikaisista etuuksistasi TE-toimistosta tai Kelasta. Lisätietoa löydät myös täältä.

Neuvonta

Kiinnostaako yrittäjyys mutta et oikein tiedä mitä kaikkea yrityksen perustamisessa on tiedettävä? Meiltä saat yrityksen perustamiseen liittyvää tietoa! Myös täältä löydät lisätietoja. Ota yhteyttä ja selvitä mahdollisuutesi!

Yrittjäjyysinfot ja -koulutukset

Yrittäjyys vaatii tiedon hankintaa ja suunnitelmallisuutta. Voit osallistua erilaisiin yrittäjyysinfoihin sekä pidempiin yrittäjävalmennuksiin ja -koulutuksiin. Yrittäjyysinfotarjontaa löydät tapahtumakalenterista. Haussa olevia koulutuksia voit katsella täältä.

Yrittäjyyteen tutustuminen

Jos harkitset yrittäjyyttä ja haluat selvittää kiinnostustasi ja soveltuvuuttasi yrittäjäksi, voit myös mennä työkokeilun kautta tutustumaan jonkin yrittäjän työhön. Työkokeilusta löydät lisätietoa näiden sivujen palveluosiosta Osaamista kehittämään -otsikon alta. Voit kysyä meiltä myös lisätietoja.

Taloudellinen tuki

Yritystoiminnan käynnistämiseen on tarjolla myös taloudellista tukea. Voit hakea starttirahaa TE-toimistosta ennen yritystoiminnan käynnistymistä.

Rekrytointitilaisuudet

Työnantajan juttusille on toisinaan vaikea päästä ahkerasta työnhausta huolimatta. Järjestämme yhdessä yritysten kanssa rekrytointitilaisuuksia, joissa sinulla on mahdollisuus tulla kuulemaan lisää yrityksestä ja avoimista työpaikoista sekä sopimaan haastatteluaikoja suoraan työnantajan kanssa. Rekrytointitilaisuuksien tiedot ja ajankohdat löydät tapahtumakalenterista ja ekatyo.fi some-kanavilta.

Luennot ja valmennukset

Työnhakutaitojen hiominen on tärkeää. Tueksesi  järjestetään erilaisia työnhakuvalmennuksia ja luentoja niin verkon kautta kuin paikan päälläkin. Katso sinulle sopivat valmennukset ja infot tapahtumakalenterista ja ekatyo.fi some-kanavilta ja ilmoittaudu mukaan!

Korvaukset työnhakumatkoihin

Työtä kannattaa hakea mahdollisimman laajalta alueelta. Jos haet työpaikkaa kauempaa, voit saada korvauksia työpaikkahaastattelumatkoihin. Kun saat kutsun haastatteluun, voit hakea työnhakumatkojen kustannuksiin tukea.

Etuus osa-aikatyössä

Osa-aikatyö houkuttaa mutta mietityttääkö toimeentulo? Älä anna epätietoisuuden olla työn vastaanottamisen esteenä, vaan selvitä toimeentulosi osa-aikatyön yhteydessä. Katso Kelan sivuilta laskuri tai ole yhteydessä Kelan asiakaspalveluun. Myös valmentajasi kaupungilta tai asiantuntijasi TE-toimistosta voi auttaa sinua selvittämään etuusasioitasi. Lisätietoa sovitellusta työttömyysetuudesta saat myös täältä ja täältä.

Palkkatuki

Tiesitkö, että jos olet työtön työnhakija, voit saada palkkatukea? Palkkatuki on rahallinen tuki, jolla TE-palvelut  korvaa työnantajalle osan palkkauskustannuksista. Sinä saat normaalin TES:in mukaisen palkan ja työnantaja saa osan palkastasi takaisin meiltä. Sinulle palkkatuki on mahdollisuus saada sellaistakin työtä, josta sinulla ei ole paljon kokemusta tai sinulla on tehtävissä selviytymiseen vaikuttava vamma tai sairaus. Selvitä TE-toimistosta onko sinulla mahdollisuus palkkatukeen. Saat sieltä palkkatukikortin, jota voit käyttää työnhaussa. Ota yhteys TE-asiantuntijaasi tai jätä yhteydenottopyyntö Oma asiointi-palvelussa. Voit jättää yhteydenottopyynnön myös puhelimitse 0295 025 500 tai sähköpostilla [email protected]

Neuvontaa ja ohjausta

Ekatyo.fi-palvelun kautta saat neuvontaa niin TE-toimiston, kaupungin kuin Kelankin asiantuntijoilta kaikkeen työn- tai koulutuksen hakuun tai palveluihin liittyvissä asioissa. Sinulla on TE-toimistossa oma nimikkoasiantuntija, johon voit olla yhteydessä ja varata puhelin- tai tapaamisajan. Helpoiten saat yhteyden meihin Oma asiointi -verkkopalvelun kautta jättämällä yhteydenottopyynnön. Olemme sinuun yhteydessä puhelimitse ja sovimme kanssasi ajan keskustelulle. Voit jättää yhteydenottopyynnön myös puhelimitse 0295 025 500 tai sähköpostilla [email protected]

Byströmin työhönvalmennus, Oulu

Kaipaatko apua löytääksesi itsellesi sopivan ja kiinnostavan työn? Byströmin työhönvalmennuksessa mietimme kanssasi yhdessä, mitkä vahvuutesi ovat ja mitä työtä haluaisit tehdä. Autamme sinua oman reittisi löytämiseksi työelämään. Ota yhteyttä työhönvalmentajaan, p. 040 621 4670 tai [email protected] Voit myös poiketa meillä os. Hallituskatu 5 a, Oulu. Olemme täällä juuri sinua varten arkisin klo 9–16. Voit myös jättää meille yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä.

Byströmin Ohjaamo, Oulu

Byströmin Ohjaamo auttaa sinua elämäsi eri vaiheissa, vaikkapa opiskeluun, työhön tai raha-asioihin liittyen. Jos et tiedä mistä aloittaa, ota meihin yhteyttä p. 050 599 2293 tai [email protected] Voit myös poiketa käymään meillä os. Hallituskatu 5 a, Oulu. Olemme täällä juuri sinua varten arkisin klo 9–16. Voit myös jättää meille yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä.

Karhupaja, Pudasjärvi

Tarvitsetko tukea koulutus- ja työelämäuran löytämiseen, elämänhallintataitojen ja oman motivaation vahvistamiseen tai mielekästä tekemistä määräajaksi? Karhupaja on tarkoitettu kaikenikäisille, mutta erityisesti alle 30-vuotiaille työttömänä työnhakijana oleville henkilöille. Karhupaja tarjoaa sinulle mahdollisuuden ohjattuun ja tuettuun työntekoon sekä räätälöityyn koulutuspolkuun. Autamme koulun loppuun suorittamisessa yhteistyössä koulujen kanssa ja avoimille työmarkkinoille työllistymisessä. Pajalla teet työtä omien edellytystesi mukaan. Tavoitteena on työvalmiuksiesi ja elämänhallintataitojesi parantaminen. Työpajajakso määritellään aina yksilöllisesti. Jos olet kiinnostunut soita tai tule tutustumaan Karhupajalle. Voit soittaa suoraan kenelle tahansa pajan henkilöstöön kuuluvalle. Yhteystiedot löydät täältä.

Raahen Ohjaamo

Raahen Ohjaamo tarjoaa maksutonta apua ja tukea monenlaisiin asioihin, kuten työllistymiseen, opiskeluun ja asumiseen. Raahen Ohjaamo palvelee alle 30-vuotiaita nuoria arkipäivisin pääsääntöisesti klo 12–16. Meille voi tulla ilman ajanvarausta ja minkä tahansa aiheen kanssa. Kerro tilanteesi, me kuuntelemme, jaamme tietoa ja etsimme kanssasi eteenpäin johtavia ratkaisuja. Mikäli tiedät tarvitsevasi jotain erityistä, täältä näet asiantuntijoiden läsnäolopäivät Ohjaamossa. Tule käymään os. Fellmanin puistokatu 3, Raahe tai soita p. 040 1303832, me olemme täällä sinua varten!

Apua työnhakuun?

Näin onnistuin
työnhaussa

Mitä, missä, milloin?